Bildiri Kuralları

ÖZET GÖNDERİM

Online bildiri gönderim sistemi 20 Mayıs 2022 saat 23.59’a kadar açık olacaktır. Bildiri özetleri kör değerlendirme süreci için Bilim Kurulu Üyelerine gönderilecektir. Yazarlar, 25 Mayıs 2022 tarihine kadar eserlerinin kabul edildiğine dair onay alacaklardır.

BİLDİRİ GÖNDERİM KURALLARI

ÖĞRENCİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN:

• Bildiri özetleri https://yaslisybd2023.atauni.edu.tr/kayit-ol-bildiri-gonder/ adresinden, bildiri konuları başlığı altında öğrenci araştırma projesi seçilerek örnekteki dosyaya göre, Word dosyası şeklinde yüklenmelidir. Lütfen bildiri özeti için bu sayfanın altında bulunan “Bilimsel Araştırma Projesi Örneği” butonuna tıklayarak, şablonu kullanınız.
  • Özet metinleri 10 punto, satır aralığı “1,5”, Times New Roman ile yazılmalı ve iki yana dayalı hizalanmalıdır
  • Özet en az 250 kelime olmalı 500 sözcüğü geçmemelidir
  • Özeti yazarken kendi başına yayınlanacağı hatırlanmalıdır. Dolayısı ile kendi kendine yeterli olmalıdır. Yani hiçbir şekil, resim, tablo vs. kaynağı ihtiva etmemelidir.
  • Dili sade olmalı ve anlamsız kısaltmalar içermemelidir.
  • Uzun bir terim kısa özet içerisinde birkaç defa kullanılmıyorsa kısaltmaya gerek yoktur
  • Sunumu yapacak yazar özette altı çizilerek belirtilmelidir.

Bildiri özetleri aşağıdaki bölümleri kapsamalıdır:

Başlık: Başlık çalışmanın içeriğini açıklar tarzda olmalıdır. Bildiri özeti başlığında pH ya da NaCl gibi küçük harfli kelimelerin özel bir anlam ifade ettiği kelimeler dışındaki tüm sözcüklerin ilk harfi büyük yazılmalıdır. Başlık sonuna “nokta” konulmamalı ve konu başlığı seçilmiş olmalıdır.

Yazar isimleri: Yazarın adı, soyadı, bağlı bulunduğu fakülteyi ihtiva etmelidir. Sunumu yapacak yazar özette altı çizilerek belirtilmelidir.

Amaç: Araştırmanızın amacını ve hipotezlerini açıkça belirtin.

Gereçler ve Yöntemler: Okuyucuların yaklaşımınızı anlaması için lütfen metodolojiyi açıklayın.

Bulgular: Verileri ve istatistiksel analizi, ortalamalar ve standart sapmalar gibi somut sayılarla sunun.

Sonuç: Tanımlanan bulgulara dayanmalı ve açık olmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Anahtar kelimeler özetin hemen altında yer almalıdır. En az iki en fazla altı kelime kullanılmalıdır. Yalnızca konuyla direkt ilgisi olan anahtar kelimeler uygun olabilir. Anahtar kelimeler, alfabetik sırayla, küçük harfle (ilk anahtar kelimenin ilk harfi büyük) yazılmalı ve aralarına virgül konmalıdır.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ İÇİN:

Sosyal sorumluluk projeleri için bildiriler https://yaslisybd2023.atauni.edu.tr/kayit-ol-bildiri-gonder/ adresinden, bildiri konuları başlığı altında sosyal sorumluluk projesi seçilerek jpeg formatında yüklenmelidir.

Önemli Not: Projeler sisteme bir kere yüklenmelidir.